بعد از ماهها تلاش، AMD نسل بعدی GPU خود را در Computex 2016 رونمایی کرد. RX 480 جدید یک کارت متوسط است که AMD ادعا میکند بهبود کارایی چشمگیری را در بازیهای ۳D و VR ارائه خواهد کرد. این کار جزیی از استراتژی کلان AMD است تا هزینهی خرید را در حوزهی VR کاهش دهد و جایگاه رقابتی خود را با محصولات متوسط Nvidia بهبود بخشد.
RX 480 که در ۲۹ ژوئن ۲۰۱۶ راهاندازی میشود، یک GPU با فناوری ۱۴ نانومتر است که در شرکت GlobalFoundries ساخته شده است. این GPU متعلق به نسل چهارم کارتهای GCN هستند که بر اساس معماری Polaris 10 ساخته شدهاند. RX 480 شامل ۲۳۰۴ هستهی GCN است که با واحدهای محاسباتی ۳۶ تایی کار میکند. سرعت کلاک آن بیش از ۱.۰۸ GHz است و دارای باس حافظهی ۲۵۶ بیتی و حافظهی ۴ یا ۸ گیگابایتی GDDR5 است. توان برد ۱۵۰ وات بوده و قیمت فروش اولیه حدود ۱۹۹ دلار است.
R9 380X سختترین رقیبی است که AMD در قیمت ۱۹۹ دلار دارد (اکثر GPUهای داخل براکت جزء R9 380ها هستند ولی PowerColor و R9 380X حدود ۱۹۹ دلار قیمت دارند). R9 380X یک طراحی ۲۰۴۸:۱۲۰:۳۲ است (ROPS:texture units:cores) که دارای پهنای باند حافظهی ۱۸۲GB/s است. دقیقاً مشخص نیست که RX 480 چه تعداد TMU یا ROP دارد ولی پهنای باند حافظه باید خیلی بیشتر و در حدود ۲۵۶GB/s باشد (RX 480 دارای یک حافظهی ۸Gbps با فناوری GDDR5 و باس ۲۵۶ بیتی است).
شایعهای رایج است که ادعا میکند GPUهای Polaris از لحاظ کارایی برابر یا بهتر از R9 390ها هستند که با توجه به تعداد هستههای RX 480 منطقی به نظر میرسد که احتمالاً به خاطر سرعت کلاک بالاتر، بهرهوری بهبود داده شده و بهبودهای فشردهسازی حافظه در GCN 1.2 است و همچنین ناشی از بهبود معماری GCN چهارمین نسل Polaris است. کارایی کلی احتمالاً بهتر از R9 390 است و به پای R9 390X میرسد ولی با قیمت بسیار کمتر (ارزانترین R9 390X حدود ۲۹۹ دلار قیمت دارد) و با توان مصرفی بسیار بهتر.
از آنجایی که RX 450 در طبقهی GPUهای ۱۵۰W دستهبندی میشود ولی به نظر نمیرسد کارایی زیادی همانند GTX 1070 (که آن هم ۱۵۰W TDP را دارد) ارائه دهد. لذا سوالهایی دربارهی میزان بهرهوری کلی GPU مطرح است. تجربه نشان داده است که رتبهبندی TDP در AMD به جای معیارهای واقعی که یک طراحی چقد توان مصرف میکند، بیشتر اشاره به بیشترین توانی دارد که یک طراحی مصرف میکند. قبل از اینکه بیشتر دربارهی میزان بهرهوری توان آن در مقایسه با GPUهای AMD یا Nvidia صحبت کرد، باید صبر کرد و GPUی تازه وارد را آزمایش کرد.
همانند Nvidia، AMD سخن از بهبود کارایی Polaris در VR میزند ولی هنوز از جزییات این موضوع پردهبرداری نکرده است. AMD ادعا میکند که GPU ی جدید ۲۰۰ دلاری دارای کارایی برابر با GPUهای ۵۰۰ دلاری نسل قبل در VR است و شرکتها باید آن را یک گزینه مناسب در ردهی GPUهای میانی بدانند. GTX 960، GPU جدید ۱۹۹ دلاری Nvidia است. برنامهی محک Anandtech امکان مقایسهی تفاوت GPU ها را فراهم میکند و به دلیل نبود اطلاعاتی از R9 290 در سالهای اخیر، میتوان R9 390 را با GTX 960 مقایسه کرد. این یک نمونه از مقایسهی کلی است.
برای کسب اطلاعات بیشتر به اینجا مراجعه کنید.