دوشنبه ۱۵ آذرماه ۱۳۹۵

حسگر فوق‌العاده حساس گرافنی

فوجیتسو یک حسگر گاز حساس و پیچیده بر اساس یک اصل جدید و با استفاده از گرافن به وجود آورده است. این حسگر می‌تواند غلظت بیشتر از ppb۱۰ از دی‌اکسید نیتروژن و یا آمونیاک را تشخیص دهد. این فن‌آوری می‌تواند به صورت بلادرنگ کیفیت هوا را مشخص کرده، کاری که می‌توانست ده‌ها ساعت به طول انجامد. این مسأله تشخیص هوای تنفس شده در بیماران را آسان می‌کند، بنابراین برای کشف بیماری‌های ناشی از آلودگی هوا مناسب است. برای مطالعه بیشتر به اینجا مراجعه کنید.

فن‌آوری هولوگرافیک یک گام فراتر از واقعیت مجازی یا واقعیت افزوده

فن‌آوری‌های تجسم سه‌بعدی واقعی بیش از نیم قرن است که تئوریزه شده‌اند. جوامع علمی و طرفداران مسائل علمی-تخیلی بهترین راه برای ایجاد تصاویر سه‌بعدی واقعی را تکنولوژی هولوگرافیک می دانند. برخلاف  واقعیت مجازی (VR) و یا واقعیت افزوده (AR) که تصویری سه‌بعدی غیر واقعی متشکل از دو یا جند تصویر دوبعدی را توسط ابزارهایی شبیه به عینک برای فرد نمایش می‌دهند که برای نزدیک به یک چهام افراد می تواند مشکلات فیزیکی نیز ایجاد کند، تجسم سه‌بعدی واقعی، تصویری واقعی است که بدون عینک به صورت سه‌بعدی دیده می‌شود. چنین تصویری بر مبنای شکست و انکسار نور تولید می‌شود.

ساده ترین نمایشگرهای هولوگرافیک از voxel که تک پیکسل در فضای سه‌بعدی است، ساخته می‌شوند، که می‌توانند خاموش یا روشن باشند. در سال ۲۰۱۳ نمایشگری با ابعاد ۱۰۰ کیلو voxel ساخته شده است. مشکل اصلی این فن‌آوری فضای بزرگ مورد نیاز آن برای انکسار است. بنابر این بیشتر تحقیقات در این زمینه در پروژه‌های نظامی صورت می‌گیرد. برای مطالعه بیشتر به اینجا مراجعه کنید.

رابط‌های لامسه ای جدید

کنترل  لمسی اکنون به کنترل بازخورد لمسی هوا تغییر یافته است. با پیشرفت فن‌آوری دکمه‌های فشاری تلفن‌های همراه به صفحه‌های  لمسی خازنی تبدیل شدند. این روند به سمت تعامل دو سویه بین کاربر و دستگاه‌های دیجیتال پیش می‌رود. یک کاربر می‌تواند عکس‌العملی غیر دیداری را به صورت بازخورد لمسی هوا از دستگاه دریافت کند. این بازخورد عنصر اصلی رابط لمسی است که به کاربر اطمینان می دهد فرمان فرستاده شده پذیرفته شده است. این فن‌آوری از امواج فراصوت برای تولید موجی متمرکز برای جابجایی بافت پوست دست استفاده می‌کند، که این جابجایی بافت پوست احساس لمسی را ایجاد می‌کند. برای مطالعه بیشتر به اینجا مراجعه کنید.


About the Author : admin