دوشتبه ۱۹ مهرماه ۱۳۹۵

ساخت کوچکترین ترانزیستور با گیت ۱ نانومتری

آزمایشگاه ملی لارنس برکلی ترانزیستوری با گیت ۱ نانومتر با استفاده از دی‌سولفید مولبیدن دو بعدی، یک نانوتیوب کربن و دی‌اکسید زیرکونیوم به عنوان عایق ساخته‌است. از آنجایی که طول گیت ترانزیستور بیانگر ابعاد ترانزیستور است با ساخت ترانزیستوری با گیت ۱ نانومتر و با انتخاب مواد مناسب می توان ابعاد مدارهای امروزی به میزان قابل توجهی کاهش داد.

با توجه به اینکه اگر گیت کوچک‌تر از ۵ نانومتر باشد ترانزیستور سیلیکونی همواره روشن است، با این حال می توان با استفاده از مواد مشخصی شامل MoS2 که خاصیت دی‌الکتریک کمتری نسبت به سیلیکون داشته و همچنین باند گپ بزرگتری دارند ترانزیستورهایی با ابعاد ۱ نانومتر ساخت. برای مطالعه بیشتر به اینجا مراجعه کنید.

امکان ارتباطات نوری مرئی در مکان‌های تاریک

پروژه دارتموت با نام DarkLight برای اولین بار چگونگی استفاده از نور مرئی در انتقال اطلاعات در مکانی با نور کم یا بدون حضور نور را ارائه می‌دهد. این گروه ادعا می‌کند ارتباط جدیدی با استفاده از LEDهای نوری که قبلاً وجود داشته‌اند می‌تواند به وجود آورد.

داده‌های بی‌سیم معمولاً از طریق Wi-Fi یا بلوتوث مخابره شده‌است. فن‌آوری ارتباطات نوری مرئی به عنوان یک گزینه جدید در کنار روش انتقال داده بی‌سیم به وجود آمده است. مشکل اصلی ارتباط نوری مرئی عدم توانایی در انتقال اطلاعات در حضور نور است. سرعت انتقال این فن‌آوری ۱.۶ کیلوبیت بر ثانیه است. برای مطالعه بیشتر به اینجا مراجعه کنید.

ساخت شبکه‌های عصبی ممریستور

دانشگاه ساوتهمتون یک شبکه عصبی مصنوعی ممریستور را ارائه می‌دهد. یک سیستم مصنوعی که بتواند شبیه مغز در کارایی و نیروی لازم برای استفاده از صدها میلیار یا حتی صدها تریلیون سیناپسس مصنوعی عمل کند، باید قابلیت پیاده‌سازی قوانین یادگیری در سطوح مختلف پیچیدگی را داشته باشد.در حالی که اجزا الکترونیکی در دسترس امروزی به راحتی قابل ترکیب کردن برای ایجاد چنین شبکه‌ای از سیناپسس‌ها نیستند.

اکسید فلزی TiO2 توانایی یادگیری و دوباره یادگیری الگوهای ورودی نظارت نشده که در پردازش‌های بلادرنگ داده‌های بزرگ بدون هیچ دانش قبلی از داده‌ها کاربرد دارد. ازاین ماده می‌توان در ساخت شبکه‌های عصبی استفاده نمود. برای مطالعه بیشتر به اینجا مراجعه کنید.


About the Author : admin